یست و چگونه درمان میشود؟ اگزما نوعی التهاب پوستی است. این التهاب که با نام «درماتیت آتوپیک» (Atopic dermatitis) هم از آن یاد میشود، میتواند منجر به خشکی، سوزش، قرمزی، خارش یا حتی تاول زدن پوست شود. افرادی که دچار اگزمای پوستی هستند اغلب دورههایی را تجربه میکنند که علائم اگزمای پوست در آنها شدید میشود. در سوی مقابل ممکن است دورههایی هم وجود داشته باشد که همه علائم بهبود پیدا میکند و از بین میرود.
آیا رژیم غذایی میتواند باعث درمان اگزما شود؟
در حالی که درمان قطعی برای اگزما وجود ندارد، اما برخی از حساسیتهای غذایی میتواند باعث تحریک اگزما و شعلهور شدن آن شود. از این رو برای برخی از افراد مفید است که از چیزهایی که به آن حساسیت دارند پرهیز کنند. خیلی از افراد دچار اگزمای پوستی دارای آلرژیهای غذایی هم هستند. اما نوع حساسیت غذایی و میزان ارتباط آلرژی غذایی به اگزمای پوستی هر فرد میتواند متفاوت باشد. حساسیتهای غذایی رایجی که با اگزمای پوستی مرتبط هستند معمولا شامل موارد زیر است:
شیر گاو
تخم مرغ
محصولات سویا
گلوتن
مغزها (خشکبار)
ماهی
صدف
خوردن این غذاها لزوما باعث اگزما نمیشود، اما این غذاها یا غذاهای دیگر میتوانند اگزمای پوستی را تحریک کنند و باعث بیشتر یا بدتر شدن شرایط آن شوند. داشتن یک رژیم غذایی مناسب با اگزما کلید کنترل انواع اگزمای پوستی است.
بر اساس آمار آکادمی آلرژی، آسم و ایمنیشناسی امریکا، در سال 2015 تعداد 5.6 درصد از کودکان در آمریکا (4.1 میلیون بچه) دارای حساسیت غذایی تشخیص داده شدهاند. اما حساسیت غذایی در بین افرادی که اگزمای پوستی دارند بسیار رایج است؛ حدود 30 درصد از کودکان زیر 5 سالی که اگزما دارند، دارای حداقل یک حساسیت غذایی هستند. محققین طبق تحقیقاتی که سال 2014 در مجله Investigative Dermatology به چاپ رسید، «درماتیت آتوپیک» را که رایجترین نوع اگزما است به عنوان بزرگترین عامل در افزایش حساسیت غذایی در نوزادان دانستند. این آلرژیها میتوانند باعث واکنشهای مختلف مثل اگزما، بیماریهای دستگاه گوارشی و تنگی نفس شوند. اگر کودک شما چنین واکنشهایی را بعد از خوردن غذا نشان میدهد، باید نزد پزشک متخصص تست آلرژی انجام دهد تا مشخص شود که به چه مواد غذایی حساسیت دارد.
منبع:digikala